Appelmerk Kanzi boort zuivelsegment aan met nieuwe Kanzi Kwark

Kanzi appel boomgaard
Geldermalsen, 3 oktober 2022 – Kanzi maakt zijn entree in het zuivelschap en introduceert Kanzi Kwark in twee smaakvarianten: ‘appel’ en ‘appel en kaneel’. Vanaf 3 oktober zijn de nieuwe zuivelproducten verkrijgbaar bij 190 Jumbo-vestigingen en online via Jumbo.com. Kanzi Kwark is onderscheidend door de traditionele en kleinschalige manier van produceren. De boerenkwark wordt op een Brabantse familieboerderij gemaakt van verse weidemelk en Kanzi-appels van Nederlandse bodem.

Kanzi Kwark is een bron van voedzame eiwitten en vetten. De combinatie van romige boerenkwark van de boerderij met vers fruit van de teler is kenmerkend voor het nieuwe zuivelproduct. De friszoete smaak van Kanzi-appels komt daarbij duidelijk naar voren. De appels zijn niet gepureerd, maar in stukjes toegevoegd. In tegenstelling tot veel andere fruitkwark in de markt bevatten alle Kanzi Kwark smaken maar liefst 20% fruit.

Lekker lokaal

De appels voor de kwark komen rechtstreeks van Nederlandse telers. In de Betuwe liggen de fruitboomgaarden waar de Kanzi-appels met de hand worden geplukt. De appels uit dit gebied worden geroemd om de friszoete smaak en sappig vruchtvlees.
De kwark wordt geproduceerd bij de zuivelmakerij op landgoed Ten Vorsel in Bladel. De 125 koeien lopen in een unieke vrijloopstal, waarvan er slechts 4 in Nederland zijn. Dit stalconcept zorgt er voor dat de koeien ruim 200 dagen per jaar, minimaal 6 uur per dag in de wei lopen. Het product heeft daarom twee keurmerken verdiend, die van ‘Weidemelk’ en ‘Echte Boerderijzuivel’.
 

Zuivelsegment

Helen Schoots, brandmanager bij FruitMasters Groep vertelt: “Met de introductie van Kanzi Kwark boren we een nieuw segment aan. We zijn super enthousiast over de kwark! Hoe mooi is het dat we  onze fruitteler hebben verbonden met onze boerin. Met een smaakvolle boerenkwark vol puur Nederlands fruit als resultaat. Daar zijn we best wel trots op!”