Nieuwe Nederlandse citruspers must-have voor iedere sap-liefhebber

Nieuwe Nederlandse citruspers must-have voor iedere sap-liefhebber

Eindhoven, 9 september 2020 – Vanaf vandaag kunnen culinaire levensgenieters een nieuw keukenapparaat aan hun verlanglijstje toevoegen. Het Eindhovense merk Espressions komt namelijk met een citruspers waarmee je met één druk op de knop twee verschillende sappen kunt persen van diverse citrusvruchten. Anders dan de naam doet vermoeden, is the Juicer ontwikkeld door topdesigners en -ingenieurs van Nederlandse bodem en onderscheidt deze zich van alle andere citruspersen in de markt.

Sinaasappelsap met of zonder voedingsvezels
The Juicer heeft een karakteristieke roestvrijstalen kegel die zo is vormgegeven dat wanneer deze met de klok mee draait er een heel ander sap verkregen wordt, dan wanneer hij tegen de klok in draait. Fris en helder sap versus een romige en vezelrijke sap van sinaasappels, limoenen of grapefruits. Nóg een voordeel: de perskegel zorgt er ook voor dat de bittere vruchtkern in de schil blijft zitten voor een zoetere smaak. Wat the Juicer eveneens uniek maakt is dat je er ook granaatappels mee kunt persen. Daarnaast bereid je eenvoudig gezonde smoothies door verse sinaasappelsap te mixen met verse of bevroren vruchten.

The Juicer kenmerkt zich door een aantal onderscheidende zaken:

  • Heel eenvoudige reiniging
  • Vijf jaar volledige garantie
  • Een stille en onverslijtbare inductiemotor
  • Efficiënt en gezond: tot 30% meer sap en 70% meer voedingsvezels
  • Perst razendsnel en moeiteloos citrusvruchten, granaatappels en kiwi’s

Espressions, ook bekend van andere hoogwaardige keukenmachines zoals de MixMaster en de Smart Kettle, had als doel om een iconische citruspers te ontwikkelen. Vijf jaar later, in nauwe samenwerking met het bekende ontwerpbureau VanBerlo uit Eindhoven en de Noord-Hollandse fabrikant Bravilor Bonamat is the Juicer een feit.

De citruspers opnieuw uitgevonden
De keuze voor een Nederlands ontwerpbureau en een gerenommeerde Nederlandse fabrikant is essentieel gebleken bij de ontwikkeling van the Juicer. Marc Berendsen, eigenaar van Espressions daarover: “Dutch Design is wereldwijd tot een begrip verworden. Ons doel was om een citruspers te ontwikkelen die na 20 jaar nog steeds feilloos functioneert én weer in Europa gemaakt wordt. Dit klinkt misschien simpel maar dat is het niet. We hebben de citruspers in feite opnieuw uitgevonden.”
De beste ter wereld
The Juicer speelt in op de groeiende vraag naar duurzame kwaliteit. Hij is langdurig getest op vele jaren van intensief gebruik. Ook de professionele inductiemotor en oersterke aandrijving staan garant voor levenslang plezier en dat maakt the Juicer tot een hele mooie aanvulling op je keuken. Berendsen daarover: “We wilden de beste citruspers ter wereld maken en hebben dan ook op geen enkel punt concessies gedaan en uitsluitend gekozen voor de beste techniek en materialen. Met de keuze uit twee verschillende soorten sinaasappelsap én de mogelijkheid om ook granaatappels en kiwi’s te persen bieden we een uniek keukenapparaat. Met name de smaak van de sap met vezels is bijzonder: heel zacht en romig, we halen letterlijk meer uit een sinaasappel. Dit is een citruspers die je elke dag met plezier gebruikt en een leven lang meegaat.”
The Juicer is verkrijgbaar bij de betere kookwinkels, de Bijenkorf en Hanos