Underberg komt met Underberg in the mix

underberg
Breda, 20 juni 2019 – Het Duitse Underberg gaat de komende periode consumenten en horecapersoneel inspireren om het kruidenbitter te gebruiken in cocktails. Underberg, in het iconische kleine flesje, is van origine een kruidendigestief dat de spijsvertering na het eten op gang brengt. Het drankje is echter ook zeer geschikt als de bittere alcoholische component in een cocktail en erg lekker in combinatie met onder andere zoete fris- of vruchtendranken. Daarom gaat Underberg de komende tijd voornamelijk jongere consumenten en horecapersoneel inspireren om het kruidenbitter te gebruiken in cocktails. Er zijn verschillende recepten beschikbaar.

Underberg is in 1846 ontwikkeld in het Duitse Rheinberg. Het kruidendigestief wordt gemaakt volgens een geheim recept met een melange van kruiden uit 43 verschillende landen. Het is wetenschappelijk bewezen dat Underberg de spijsvertering verbetert. Het drankje is momenteel dan ook voornamelijk bekend bij oudere consumenten die het als digestief gebruiken. Underberg wil met de nieuwe cocktails ook de jongere consument en horecapersoneel aanspreken.

Het bittertje in een cocktail
Door de intense kruidigheid is Underberg heel geschikt als bittere component van een cocktail. Daarnaast is het een smaak die makkelijk te combineren is met veel andere dranken. Om het voor horecapersoneel en consumenten thuis makkelijk te maken heeft Underberg bijvoorbeeld drie cocktailrecepten ontwikkeld waarvan de basis hetzelfde is, maar waar steeds een kleine variatie wordt aangebracht. Deze recepten (gemaakt met seven-up, tonic of cola) zijn eenvoudig te maken en bevatten geen ingewikkelde ingrediënten.

underberg 7-up
Het Duitse Underberg gaat de komende periode consumenten en horecapersoneel inspireren om het kruidenbitter te gebruiken in cocktails. Het digestief, dat van origine gebruikt wordt om de spijsvertering te bevorderen, is door de intense kruidigheid heel geschikt als de bittere component van een cocktail.
Underberg in het kort
43      Kruiden uit 43 verschillende landen
44       Alcoholpercentage van 44%
45       Inschenken in een hoek van 45 graden
46       Opgericht in 1846

Underberg is verkrijgbaar in een doosje van drie iconische flesjes van 20 ml bij Nederlandse supermarkten (borrelshops) en slijterijen. Het drankje is ook te bestellen in diverse horecagelegenheden.