Underberg komt met Underberg in the mix

Underberg is in 1846 ontwikkeld in het Duitse Rheinberg. Het kruidendigestief wordt gemaakt volgens een geheim recept met een melange van kruiden uit 43 verschillende landen. Het is wetenschappelijk bewezen dat Underberg de spijsvertering verbetert. Het drankje is momenteel dan ook voornamelijk bekend bij oudere consumenten die het als digestief gebruiken. Underberg wil met de nieuwe cocktails ook de jongere consument en horecapersoneel aanspreken.
Het bittertje in een cocktail
Door de intense kruidigheid is Underberg heel geschikt als bittere component van een cocktail. Daarnaast is het een smaak die makkelijk te combineren is met veel andere dranken. Om het voor horecapersoneel en consumenten thuis makkelijk te maken heeft Underberg bijvoorbeeld drie cocktailrecepten ontwikkeld waarvan de basis hetzelfde is, maar waar steeds een kleine variatie wordt aangebracht. Deze recepten (gemaakt met seven-up, tonic of cola) zijn eenvoudig te maken en bevatten geen ingewikkelde ingrediënten.

Underberg is verkrijgbaar in een doosje van drie iconische flesjes van 20 ml bij Nederlandse supermarkten (borrelshops) en slijterijen. Het drankje is ook te bestellen in diverse horecagelegenheden.