10 tips om Blue Monday door te komen

Geef een compliment!

Amsterdam, 11 januari 2018 – Maandag 15 januari is het weer zo ver: Blue Monday. De derde maandag van januari is volgens velen de meest deprimerende dag van het jaar. We zijn bijgekomen van de drukke decembermaand, maar realiseren ons ook dat de koude donkere dagen nog lang niet voorbij zijn en de goede voornemens alweer in de prullenbak liggen. Monsterboard geeft 10 tips om deze werkdag – en alle andere dagen waarop je misschien niet helemaal lekker in je vel zit – door te komen.

  1. Lach! Uit onderzoek is gebleken dat als je een lach opzet je vanzelf écht gaat lachen. Zo maak je endorfine aan waardoor jij je vrolijk gaat voelen. Dus trek gekke bekken, lach erom in de spiegel en je kan er weer vrolijk voor gaan!
  2. Geef een compliment. Geef vandaag extra veel complimentjes aan anderen, bijvoorbeeld je collega’s, en je zult zien dat je ze ook terug krijgt. Een complimentje krijgen doet vaak veel goeds voor je humeur. Jij blij en je collega blij: een win-win situatie!
  3. Maak een lijstje van dingen waar je blij van wordt. Dat kunnen grote en kleine dingen zijn, zoals een lekkere kop koffie of een korte wandeling in de frisse buitenlucht. Schrijf ze op en je zult zien dat er genoeg dingen zijn om gelukkig van te worden. En als bonus kun je misschien één van die dingen vandaag ook echt doen.
  4. Denk na over een vakantie. Ook al is het misschien nog ver weg, de voorpret doet zeker wat met je humeur. Bedenk waar je naar toe wilt en laat je online meenemen naar dit vooruitzicht. En misschien boek je stiekem ook al wel wat leuks!
  5. Ga op tijd naar bed. Probeer even een uurtje extra slaap te pakken. Te weinig slaap is een belangrijke oorzaak van het niet goed in je vel zitten. Door vroeg naar bed te gaan zal je zien dat je je beter voelt.
  6. Beweeg! Ga minimaal een half uurtje sporten. Het maakt niet uit wat je doet, als je maar even flink beweegt. Ook hierdoor komt er endorfine vrij en voel je je dus automatisch al beter.
  7. Spreek af met een vriend of vriendin. Ook al is het een maandag. Je hoeft niet alleen maar leuke dingen te doen in het weekend, je kan ook op maandagavond naar de film. Of gewoon gezellig thuis afspreken om te eten of samen Netflix te kijken. Dat is ook nog eens goedkoop!
  8. Niet blij met je baan? Laat je dan eens meenemen door het Monster en vind de baan die jij verdient.
  9. Maak opnieuw die goede voornemens. Goede voornemens kun je iedere dag maken als je zou willen. Dus zijn ze nog niet helemaal gelukt? Probeer het gewoon nog een keer!
  10. Realiseer je dat het gewoon een normale dag is. Laat je dus niet te veel meenemen door de Blue Monday-hype. Het is een gewone dag, die vanzelf weer voorbij gaat. Voor je het weet is het alweer dinsdag!

Over Monsterboard
Monsterboard is onderdeel van Monster Worldwide, Inc. Monster is al ruim 20 jaar wereldwijd actief in meer dan 40 landen en marktleider in het succesvol verbinden van mensen en bedrijven om ze te helpen aan een betere baan of het beste talent. Monsterboard is pionier in de recruitmentindustrie met geavanceerde technologie in carrièremanagement, recruitment en talentmanagement en biedt een breed scala intelligente, digitale, sociale en mobiele oplossingen aan. Monsterboard is in Nederland top 3 speler in de markt van recruitment websites in de branches ICT, Techniek en Commerciële functies.