4 redenen waarom je vaker dank je wel zou moeten zeggen

Hoe vaak zeg jij dank je wel?

4-redenen-waarom-je-vaker-dank-je-wel-zou-moeten-zeggen

Hoevelaken, 2 augustus 2018 – Dank je wel zeggen is leuk en makkelijk. Je bezorgt jezelf en de ander er een fijn gevoel mee. Maar hoe vaak zeg jij eigenlijk dank je wel? Laten we de statistieken er eens bij pakken! Nederlanders tussen de 18 en 45 jaar bedanken veel vaker dan mensen ouder dan 45 jaar. 48% van de mensen tussen de 18 en 45 jaar zegt 10 keer of meer dank je wel op een dag, van de Nederlanders ouder dan 45 jaar zegt slechts 28% vaker dan 10 keer op een dag dank je wel (of soortgelijke uitdrukking als bedankt, thanks, merci, etc.). Ga maar eens na, hoe vaak heb jij vandaag al dank je wel tegen iemand gezegd? Wij geven je 4 redenen waarom je vaker dank je wel zou moeten zeggen!

  1. Je geeft de ander een goed gevoel. Of je nu iemand bedankt voor het openhouden van de deur of het helpen met het tillen van je boodschappen, hij of zij zal sowieso blij zijn met je bedankje! Jij blij omdat je geholpen bent, de ander blij omdat je daarvoor bedankt. Win-win situatie!
  2. Je voelt je er zelf goed door. Het is natuurlijk heel leuk om iemand anders met jouw bedankje een goed gevoel te geven, maar zelf word je er ook blij van! Grote kans dat iemand jou ook nog eens super aardig en attent vindt als je dank je wel zegt. Vooral bij vanzelfsprekende gebeurtenissen waarbij we er niet altijd aan denken om iemand te bedanken.
  3. Het is makkelijk. Iemand bedanken kost geen moeite. Zeg nou zelf, als iemand de deur voor je openhoudt of je voorlaat in de rij bij de supermarkt, dan is het toch geen enkele moeite om dank je wel te zeggen? Je moet er alleen wel aan denken!
  4. Het kost niets. Dank je wel zeggen is natuurlijk helemaal gratis. Wil je net dat extra beetje waardering tonen, dan kun je ook een klein cadeautje geven. Chocolade, een bloemetje of een ander kleinigheidje. Maar een simpel ‘dank je wel’ is op zichzelf ook al een mooie blijk van waardering en kost helemaal niets!

Dus, probeer eens vaker dank je wel te zeggen tegen een ander. Hele kleine moeite, groot resultaat!