Administratieve, logistieke en sales banen meest populair onder werkzoekenden

Commercieel Adviseur meest bekeken vacature op Monsterboard.nl in eerste helft van 2018

Vacatures-in-sales,-it-en-administratie-meest-bekeken-in-2017
Amsterdam, 17 augustus 2018 – Werkzoekenden waren het afgelopen half jaar (januari tot en met juni 2018) het vaakst op zoek naar administratieve, logistieke en sales banen. De vacatures in deze sectoren werden het meest bekeken op Monsterboard.nl. Ook IT en accounting haalden de top 5, blijkt uit data van het recruitmentplatform. De vacatures met de meeste bezoekers waren Commercieel Adviseur, Contractbeheerder en Medewerker Burgerzaken.
Uit de data blijkt dat werkzoekenden uitstekend weten waar hun kansen liggen. Sander de Bruijn, Marketing Directeur Monsterboard: “In de logistiek en IT zijn enorme personeelstekorten. Dat deze sectoren beiden in de top 5 voorkomen laat zien dat werkzoekenden goed weten in welke branches de kans op een baan het grootst is”.
image


Tekorten in de IT branche

Opvallend is dat vacatures in de IT niet meer in de top 3 staan van meest bekeken vacatures per functiecategorie. Vorig jaar stond de IT sector nog op de tweede plek, nu op de vierde. De Bruijn: “De IT sector kampt nog altijd met grote personeelstekorten, maar we zien dat de schaarste nu ook in andere sectoren sterk oploopt. Vooral in sales en logistiek. Dat geeft kandidaten veel keuze in hun zoektocht naar een baan. Voor werkgevers wordt de uitdaging om nieuwe medewerkers te vinden daarentegen steeds groter.”
Monsterboard verwacht dat de schaarste in de IT, sales en logistiek alleen nog maar zal toenemen. De kansen voor werknemers liggen vooral daar dus voor het oprapen. “Wie na de zomer toe is aan een nieuwe uitdaging hoeft waarschijnlijk niet lang te zoeken naar een nieuwe baan. Maar ook voor de grote groep starters dat straks de arbeidsmarkt betreedt zijn er volop kansen.”