Donna Italia introduceert nieuw product Focaccia tijdens Horecava

Snelle steenoven groeit aan populariteit in Nederlandse Horeca

Hoofddorp, 9 januari 2018 – Donna Italia introduceert dit jaar tijdens de Horecava (7-10 januari in de RAI) een nieuw product: de Focaccia; Italiaans platbrood dat zich uitstekend leent als bijgerecht, snack met een dip, brood in combinatie met een salade of als sandwichbrood. Kortom een product waar Horeca ondernemers volop hun eigen draai aan kunnen geven met allerlei toppings en ingrediënten. Met de gratis bijgeleverde steenoven kan de Focaccia al binnen twee minuten bereid worden. Donna Italia startte drie jaar geleden op de Nederlandse markt en bedient inmiddels 1000 horecabedrijven, waaronder veel hotels, cafés en cateringlocaties. Het foodservicebedrijf was al bekend vanwege haar authentieke en snel te bereiden pizza’s maar nu voegt zij daar de Focaccia aan toe.

De Focaccia kan worden geserveerd met diverse toppings of gewoon besprenkeld met olijfolie en balsamicoazijn, maar is ook heerlijk als sandwich, brood met dipjes of als brood naast soep. Het Italiaanse product is bereid met 100% natuurlijke ingrediënten. De producten van Donna Italia worden gemaakt in de streek rondom Milaan waar alle ingrediënten voor de producten ook vandaan komen. Hier wordt het deeg, afkomstig van een unieke mix van onder andere Italiaans Mimosa bloem, met de hand gemaakt. Daar wordt, behalve een snufje zout en gist en wat virgin olijfolie niets aan toegevoegd. Donna Italia laat haar deeg vervolgens maar liefst 24 uur rijzen voordat het wordt voorgebakken.

Donna Italia Focaccia
“Donna Italia introduceert dit jaar tijdens de Horecava (7-10 januari in de RAI) een nieuw product: de Focaccia; Italiaans platbrood dat zich uitstekend leent als bijgerecht, snack met een dip, in combinatie met een salade of als sandwichbrood. Donna Italia startte drie jaar geleden op de Nederlandse markt en bedient inmiddels 1000 horecabedrijven, waaronder veel hotels, cafés en cateringlocaties. Het foodservicebedrijf was al bekend vanwege haar authentieke en snel te bereiden pizza’s maar nu voegt zij daar de Focaccia aan toe.”

Stephan Hager, general manager van Donna Italia Benelux: “Onze pizza’s en nu ook de Focaccia zijn echte authentieke Italiaanse producten en ze zijn door iedereen in maar twee of drie minuten te bereiden in onze eigen Donna Italia steenovens. Samen met ons hoge en persoonlijke niveau van dienstverlening, bieden wij een unieke oplossing die super goed past bij horecabedrijven in diverse segmenten, denk aan bedrijfscatering, evenementencatering of de roomservice van hotels. Onze ovens passen werkelijk overal en het is zo heel gemakkelijk om je menukaart uit te breiden met goede, lekkere pizza’s en Focaccia’s.”

Afhankelijk van de afname, kunnen diverse soorten ovens van Donna Italia in bruikleen worden geleverd. De steenovens nemen minimale ruimte in beslag, vereisen geen speciale vaardigheden in gebruik en maken het mogelijk om altijd hetzelfde perfecte product te kunnen serveren. Donna Italia biedt vervolgens alle benodigdheden om het product te bereiden zoals een snijplank, pizzaschep en de snijder. De producten kunnen op elke locatie vanuit bevroren toestand gebakken worden.

Hager vervolgt: “Onze Pizzaioli, zo noem je Italiaanse pizzabakkers, kunnen de medewerkers van een bedrijf trainen in het gebruik van de oven en zij helpen de afnemers met de samenstelling van het menu. Ook kan Donna Italia ondersteunen bij promotiemateriaal, gepersonaliseerde menukaarten en inspirerende recepten voor zowel de pizza’s als de Focaccia.“