Intos Interior Solutions

Introductie self service retail via een vending kiosk

vending kiosk Intos-Interior-Solutions

Het Nederlandse INTOS Interior Solutions nam Automated Retail Concepts over. Ze haalde daarmee de automated retailoplossing ‘The Shopping Wall’ in huis; een zeer geavanceerde vending kiosk die in het buitenland meerdere malen succesvol bleek.  Door een combinatie van winkelen op een touchscreen en een vending machine, biedt The Shopping Wall de klant de mogelijkheid om ter plekke een product aan te schaffen zonder te hoeven wachten op een winkelmedewerker of een bezorgdienst.

De retailmarkt staat nog altijd onder grote druk. Maandelijks gaan meerdere retailketens failliet. Dat wordt in veel gevallen veroorzaakt doordat winkelketens niet hebben ingespeeld op marktontwikkelingen en het veranderende gedrag van consumenten. Het is tijd voor een heroriëntatie binnen de retailmarkt waarbij nieuwe technologieën veel waarde kunnen toevoegen. Automated retail, ofwel self service retail via een vending kiosk, is daar een voorbeeld van.

Deze manier van ‘self-service shoppen’, is vooral te vinden op drukbezochte plaatsen als luchthavens, stations en winkelcentra. De vending kiosk werd in het buitenland al meerdere mailen succesvol ingezet. Nu is het tijd om de Nederlandse retailmarkt warm te maken voor het concept. De Bruijn PR draagt daaraan bij door de PR te verzorgen voor deze fancy kiosk.