Meekijken tijdens een werkdag van Veerle, Junior PR Consultant bij De Bruijn PR

Junior PR Consultant Veerle

Veerle de Haan (23 jaar) is een paar jaar geleden als stagiaire begonnen bij De Bruijn PR en heeft inmiddels een vaste plek in het team als Junior PR Consultant. Met een diploma Communicatiewetenschap op zak is ze helemaal klaar om het PR vak verder te ontdekken. In deze blog vertelt ze meer over haar werkzaamheden, wat ze leuk vindt aan het PR vak en waarom werken bij De Bruijn PR haar zo goed bevalt.

Wat doet een Junior PR Consultant?

“Als Junior PR Consultant ondersteun ik mijn collega’s op alle projecten. Mijn belangrijkste taken zijn onder andere het rapporteren en monitoren van PR berichtgeving en het maken en verzenden van persberichten en persuitnodigingen. Ook onderhoud ik contact met journalisten en influencers. Daarnaast ben ik mede verantwoordelijk voor de social media kanalen en content voor de website van De Bruijn PR.

Ook ben ik het aanspreekpunt voor de klanten van De Persberichten Service. Dat is onze online service die het schrijven, controleren en verzenden van persberichten betaalbaar en toegankelijk maakt voor iedere organisatie in Nederland. Hier ben ik mede verantwoordelijk voor het verzorgen van de bestellingen.”

Wat vind je leuk aan het PR-vak?

“Ik vind het mooi om te werken aan de zichtbaarheid en naamsbekendheid van opdrachtgevers, groot of klein. Elk goed verhaal verdient een podium. Daarbij helpen geeft me energie!”

Hoe ziet een werkdag eruit?

“Werken bij De Bruijn PR is heel divers en geen dag is hetzelfde. Na een kort moment van bijkletsen met mijn collega’s ga ik aan de slag met het monitoren van het nieuws. Het is belangrijk om precies te weten wat er in het dagelijkse nieuws, de media en op social gebeurt. Zodat we hierop in kunnen spelen in ons advies.

De ene dag ben ik bezig met het redigeren of schrijven van persberichten en blogs, terwijl ik de dag erna verantwoordelijk ben voor het inpakken van 100 perspakketten met nieuwe producten van een opdrachtgever. Niks is té gek, want ik kan ook op een PR event ergens in Nederland pers moeten ontvangen bijvoorbeeld.”

Welke skills heb je nodig?

“Als Junior PR Consultant is het belangrijk dat je communicatief sterk bent. Een goede beheersing van de Nederlandse taal is een must. Bij voorkeur geldt die vlotte pen ook in het Engels, want we zijn lid van het internationale PR netwerk IPREX en hebben daardoor opdrachtgevers uit verschillende landen. Als je ook van aanpakken houdt, flexibel bent en goed kunt samenwerken dan is het PR vak voor jou geschikt.”

Wat vind je zo leuk aan werken bij De Bruijn PR?

“Elke dag leer ik nieuwe dingen. Laatst volgden we met het hele team een workshop Creatief Schrijven en daar heb ik veel van opgestoken. Er zijn veel mogelijkheden om bij te leren. Daarnaast vind ik het fijn dat we werken met een klein, vast team. We kennen elkaar goed en de mogelijkheid om vragen te stellen is er altijd. Het inbrengen van nieuwe ideeën wordt heel erg gewaardeerd. En buiten werktijd is het ook nog eens mega gezellig met elkaar!”

Check onze vacatures. We staan altijd open voor een gesprek als je interesse hebt in werken bij De Bruijn PR. Of het nu als stagiair, trainee, junior of medior PR consultant is.