MS Amlin en Differ Solutions bundelen krachten met introductie nieuwe garage aanmeldtool

Garage aanmeldtool
Amstelveen, 17 april 2023 – Verzekeraar MS Amlin zet samen met softwarespecialist Differ Solutions een nieuwe aanmeldtool in de markt. De tool, die gericht is op de garageverzekeringen, is een alles-in-een oplossing waarin alle soorten voertuigen 24/7 aangemeld kunnen worden. Door de gepersonaliseerde functionaliteiten is de software minder foutgevoelig dan bestaande oplossingen. Met de introductie spelen MS Amlin en Differ Solutions in op de vraag van garagebedrijven naar een eenvoudige en overkoepelende tool om voertuigen aan- en af te melden. Met de aanmeldtool is het aantal handelingen drastisch geminimaliseerd. Makelaars profiteren hierdoor van meer gemak en tijdwinst. Daarnaast voldoet het aan de vernieuwde wetgeving voor mechanisatieproducten. 
 

Innovatie en digitalisatie drijvende kracht

De aanmeldtool is voor MS Amlin een belangrijke innovatie om makelaars in het volmachtkanaal nog beter te bedienen. In slechts drie maanden is samen met Differ Solutions een nieuwe softwareoplossing ontwikkeld waarin gebruik is gemaakt van de nieuwste technieken op het gebied van aan- en afmelden van voertuigen. Hiermee is de toegankelijkheid en de keuzemogelijkheid voor de volmachtkantoren en garagebedrijven enorm verbeterd. Klanten van MS Amlin hoeven geen rekening meer te houden met de openingstijden van verzekeringskantoren, omdat zij met de tool de mogelijkheid hebben om online 24 uur per dag kentekens te kunnen registreren en afmelden.
 

Tool biedt meer dan eenvoudig aan- en afmelden

Buiten het eenvoudig aan- en afmelden van alle soorten voertuigen, kunnen gebruikers ook eenvoudig een WA-verzekering afsluiten, casco of beperkt casco melden, een groene kaart afdrukken, proefritformulieren afdrukken, schades melden en managementinformatie en historie uitdraaien. Daarmee is de tool zeer compleet en biedt het garages in- en overzicht.
 
Joost Roex van Differ Solutions: “De samenwerking met MS Amlin is erg prettig. Voorheen ontwikkelden we onze oplossing alleen voor tussenpersonen en nu dus ook voor een verzekeraar. Dat is voor ons een mooie stap waarmee we niet alleen het werk van volmachtkantoren makkelijker maken maar ook ons eigen klantenportfolio verrijken.”
 
Gerard Woldendorp, Specialist Garage en Mechanisatie bij MS Amlin: “De aanmeldtool is een mooie ontwikkeling die aansluit op de garage- en de mechanisatieverzekering van MS Amlin. Dat nu al het merendeel van onze partnerkantoren de tool gebruikt is een mooie mijlpaal. Innovatie en digitalisatie zijn altijd belangrijke onderdelen geweest in onze strategie. Ik kijk er dan ook naar uit om samen met Differ Solutions en onze collega’s deze dienstverlening te blijven verbeteren en innoveren.”