Na 60 jaar verliest familiebedrijf Hessing haar oprichter

Na 60 jaar verliest familiebedrijf Hessing haar oprichter
Zwaagdijk-Oost, 20 april 2020 –  Jan Hessing, oprichter van familiebedrijf en groenteverwerker Hessing, is na een ziekbed op woensdag 15 april jl. overleden. Als groentesnijder, begonnen in Langedijk, heeft Jan Hessing zijn bedrijf zien groeien tot een toonaangevende onderneming op het gebied van de verwerking van groenten en fruit. Tot een week voor zijn overlijden, was hij nog dagelijks betrokken bij het bedrijf en haar medewerkers. Het afscheid van Jan Hessing vond op zaterdag 18 april in besloten kring plaats.

Hessing is in 1968 opgericht door Jan Hessing als kleine lokale groentesnijder. Ruim 50 jaar later staat de familie nog steeds aan het roer van het inmiddels internationale bedrijf. General Manager Frank Hessing en zoon van Jan over het overlijden van zijn vader: “Zijn mentaliteit, doorzettingsvermogen en ondernemerszin zijn wezenlijk onderdeel geworden van de cultuur van ons bedrijf. Hij was de afgelopen jaren vooral betrokken bij Hessing in zijn rol voor de Voedselbanken Nederland.  Zelfs op 83-jarige leeftijd bracht hij daar nog dagelijks groenten en fruit naar toe. Voor veel mensen was dat uitzonderlijk, maar voor hem vanzelfsprekend.”

Ondanks de enorme groei is Hessing nog altijd een echt familiebedrijf. Frank Hessing: “We zijn er trots op dat wij mogen blijven bijdragen aan het familiebedrijf wat mijn vader opbouwde en we zullen zijn gedachtengoed vasthouden in ons dagelijkse werk. Hij was een hele warme man en zal ontzettend gemist worden.”  

Vanwege de strenge regelgeving op dit moment, is er geen gelegenheid tot condoleren. Er is een condoleanceregister voor Jan Hessing geopend op: www.memori.nl/jan-hessing