Slimme Boefjes roept jonge gezinnen in Utrecht op om gebruikt babygoed in te leveren

Dit jaar zal Slimme Boefjes naar verwachting ruim 1300 moeders helpen

Slimme-Boefjes-starterskid-babyspullen-non-profit

Amsterdam, 8 december 2017 – Stichting Slimme Boefjes roept gezinnen in Utrecht op om hun gebruikte babygoed in te leveren om bij te dragen aan Startkids voor aanstaande jonge moeders. Bewoners kunnen het gebruikte babygoed inleveren op de inzamellocaties in Utrecht en omstreken. De Stichting zamelt gebruikt babygoed in om daarmee de StartKids te vullen met babykleertjes en beddengoed voor moeders die om diverse redenen een steuntje in de rug hard nodig hebben. Met het pakket ontvangt de moeder in één keer de volledige baby-uitzet zoals deze door de kraamzorg wordt aanbevolen. Er zijn in Nederland nog altijd duizenden (aanstaande) ouders die moeite hebben om hun aankomende kindje een goede start te geven. Dat kan komen door financiële, fysieke, psychische of organisatorische problemen. Slimme Boefjes wil met de uitgifte van de StartKid jonge ouders met zulke problemen zo goed mogelijk op weg helpen.

“Vanuit het principe moeders helpen moeders zamelt Slimme Boefjes goed, gebruikt babygoed in. Deze spullen worden immers vaak kort gebruikt en verdienen nog een tweede leven.”, legt bestuurslid Kitty Schieck uit. “Wij zorgen ervoor dat deze babyartikelen terechtkomen bij de groeiende groep ouders die zelf niet goed in staat zijn zelf in de baby-uitzet te voorzien. In gezinnen waar de zorgen bij de komst van een baby overheersen, zorgt de StartKid ervoor dat de baby echt welkom kan zijn.”

Dit jaar zal Slimme Boefjes naar verwachting ruim 1300 moeders helpen om hun baby een onbezorgde start te geven. De Stichting wil het aantal StartKids de komende jaren elk jaar blijven verdubbelen om zo zoveel mogelijk ouders te kunnen helpen. Kitty Schieck: “Om dat doel te halen, is het van belang dat we zoveel mogelijk babygoed en beddengoed inzamelen. We zamelen altijd veel babykleding in, waar we ontzettend dankbaar voor zijn. Maar waar we vaak nog tekort aan hebben, zijn onder meer dekens, lakens en overtrekken voor ledikantjes. We doen daarom hierbij een oproep om ook zoveel mogelijk gebruikt beddengoed in te leveren op de inzamelpunten in Utrecht en omgeving. Dan kunnen we voor de feestdagen nog meer aanstaande moeders en baby’s blij maken!”