Acht Europese vrouwelijke tech-experts en talenten bekroond door Women in Tech

Women in Tech Awards 2022
Amsterdam, 21 september 2022 – Tijdens een prijsuitreiking in de RAI Amsterdam zijn acht vrouwelijke tech experts en talenten beloond met een Women in Tech European Award. Ze werden gekozen als winnaar in verschillende technische categorieën uit vijf finalisten per categorie. Onder de winnaars zijn twee Nederlandse vrouwen; Raisa Ghazi, spreker en expert op het gebied van inclusieve technologie (Best Ally Award) en seriële tech-ondernemer Janneke Niessen (Lifetime Achievement Award). Het is de eerste keer dat de Women in Tech® Europe Awards in Nederland werden gehouden. De ceremonie werd gepresenteerd door Lieke Lamb, Trendwatcher, technologie-expert en lid van de Raad van Advies van Women in Tech in Nederland. De winnaar van elke categorie wordt finalist van de Global Awards die op 13 oktober 2022 in Dubai plaatsvinden.

De verschillende categorieën en de winnaars zijn:

 
·        Aspiring Teen Award: Violeta Kabadzhova
·        ID&E Disruptors Award by AWS: Cecilia MoSze Tham
·        Best Ally Award: Raisa Ghazi and Myriam Taylor
·        Most impactful Initiative Award: STEM Passport
·        Woman in Web Award: Yingzi Yuan
·        Start-Up Award: Judit Camargo
·        Global Leadership Award: Alina Matyukhina
·        Lifetime Achievement Award: Janneke Niessen

“De Women in Tech® Global-beweging organiseert de Women in Tech Awards omdat de organisatie er sterk van overtuigd is dat het tijd is om de genderkloof in de technologie-industrie te overbruggen door de opmerkelijke vrouwen van over de hele wereld te vieren die de sector zoals wij die kennen innoveren, inspireren en transformeren!”, zegt Ayumi Moore Aoki, oprichter en CEO van de Women in Tech® Global Movement.
 
De prijsuitreiking vond plaats tijdens de TechEx Europe Expo, waar geavanceerde technologische innovatie in ondernemingen werd getoond. Het evenement omvatte meer dan 200 sprekers en meer dan 200 exposanten, onder andere op het gebied van AI, Big Data, Blockchain, Cyber ​​Security, 5G, IoT en Edge Computing.
 

Over Women in Tech

Tegenwoordig is Women in Tech een van ’s werelds meest toonaangevende organisaties voor vrouwen in technologie. Hun gemeenschap telt meer dan 200.000 leden over de hele wereld met 30 officiële afdelingen in alle 6 continenten. Het hoofdkantoor bevindt zich in Parijs en werkt met meer dan 300 vrijwilligers wereldwijd. Women in Tech richt zich op 4 hoofdpijlers, namelijk onderwijs, bedrijfsleven, digitale inclusie en belangenbehartiging. Hun missie is om tegen 2030 5 miljoen vrouwen en meisjes in STEAM te empoweren. Ze doen dit door middel van een aantal programma’s en diensten die vaardigheidscursussen aanbieden die gaan van Coding 101 tot blockchain-ontwikkeling, mentoring en vooral een veilige gemeenschap voor vrouwen om verbinding te maken, te leren en elkaar te ondersteunen.
 
De Nederlandse afdeling van de Global Women in Tech-beweging werd in juni 2019 gelanceerd op het hoofdkantoor van Elsevier in Amsterdam. Tegenwoordig zijn er bijna 7500 leden en deze community groeit snel. De Nederlandse afdeling wordt geleid door Dr. Cara Antoine, President van Women in Tech, Nederland.
 
Naast de prijsuitreiking in Nederland zal een delegatie van Women in Tech verschillende Nederlandse scholen en organisaties bezoeken die Tech en IT-carrières voor vrouwen promoten.