Merci Nationale Bedankdag 2022

foodtruck merci

Op 21 september was het Nationale Bedankdag. Deze dag staat in het teken van het bedanken van vrienden en familie voor momenten waarop ze er voor je zijn of dingen die ze voor je doen. Hierbij gaat het vooral om dingen die we vaak als vanzelfsprekend zien. Onze opdrachtgever merci introduceerde deze dag vorig jaar voor het eerst in Nederland. Wij zorgden toen voor mooie zichtbaarheid in zowel landelijke als regionale media als bij influencers.

Ter ere van de Nationale Bedankdag heeft merci ook dit jaar weer een campagne opgezet, dit keer in samenwerking met reclamebureau IO Campus. Met de Nationale Bedankdag wil merci nog meer merkzichtbaarheid creëren en consumenten inspireren om op alledaagse kleine bedankmomenten eens wat vaker dank je wel te zeggen. Want bedanken maakt blij! Met de inzet van PR genereerden we aandacht voor de verschillende campagneonderdelen van merci.

Nationale Bedankdag on Tour

Speciaal voor de Nationale Bedankdag reed de merci bedankfoodtruck door heel Nederland. Bezoekers konden hier een dierbare bedanken met een gepersonaliseerde chocoladeverpakking, een gratis kopje koffie drinken en natuurlijk chocolade proeven. De speciale bedankfoodtruck ging onder andere langs in Delft, Rotterdam, Hoofddorp, Amstelveen en Utrecht. Maan was er in Utrecht bij en gaf hier een akoestisch liveoptreden.. Wij verzorgden de regionale PR rondom de foodtrucktour. Nieuwssites zoals het AD en Omroep Brabant besteedden aandacht aan de tour.

Winacties lifestyle media

Naast regionale media benaderden we ook landelijke lifestyle media om ze te attenderen op de Nationale Bedankdag en te vragen of ze een winactie wilden uitzetten. Ook dit leverde mooie publicaties op, onder andere in de Margriet en Vriendin.

Bekendheid Nationale Bedankdag vergroten door influencer PR

Om de Nationale Bedankdag nog meer in de spotlight te zetten en te koppelen aan het merk merci zetten we influencer PR in. We hebben influencers uitgenodigd om aanwezig te zijn bij de bedankfoodtruck in Rotterdam. Ook stuurden we influencers een pakket met merci chocolade op. Hierover is mooie content verschenen op hun Instagram accounts. Door het plaatsen van deze content attendeerden zij hun volgers op de Nationale Bedankdag en inspireerden ze ook anderen om iemand te bedanken met merci.

Ook nieuwsgierig naar mediabenadering of influencer sampling? Neem contact met ons op en we bespreken samen de mogelijkheden.