Jort Wassenaar nieuwe Managing Director Monsterboard

Amsterdam, 6 mei 2019 – Jort Wassenaar (43, foto) is per 1 april 2019 gestart als Managing Director bij Monsterboard Benelux, Verenigd Koninkrijk en Ierland. Hiermee volgt hij Ulrich Biebaut op. Als Managing Director wordt Wassenaar bij Monsterboard verantwoordelijk voor de dagelijkse bedrijfsvoering, zijn voornaamste doel is om het recruitmentplatform sterker te positioneren zodat de groei van het bedrijf verder uitgebouwd kan worden.

Internationale ervaring in recruitmentindustrie

Bij Monsterboard gaat Wassenaar zich voornamelijk focussen op de verdere uitrol van de digitale strategie. Wassenaars internationale (sales-)ervaring bij Randstad, eigenaar van Monsterboard, komt hierbij goed van pas.

Wassenaar: “Monsterboard heeft een geweldige hoeveelheid kennis, personeel en technologie in huis om bedrijven te ondersteunen in het vinden van het juiste talent op het juiste moment. Dat is in de krappe arbeidsmarkt van dit moment voor veel organisaties een uitdaging. Ik verheug me erop om te werken aan de ontwikkeling van nieuwe sociale en mobiele oplossingen om het recruitmentproces voor zowel werkgevers als werkzoekenden te optimaliseren. De lancering van SearchMonster in augustus zal hier mede aan bijdragen. SearchMonster is een cv-database die gebruik maakt van precisietechnologie waardoor recruiters op detailniveau de beste kandidaten kunnen vinden.”

Wassenaar heeft in zijn loopbaan diverse internationale functies bekleed. Zo was hij eerder actief in de rol van Director Sales en Marketing bij The Netherlands Board of Tourism & Conventions in New York. Daarna startte hij als Manager bij Martin Ward Anderson, onderdeel van Randstad. Zijn laatste functie was bij Randstad zelf, waar hij als Vice President Global Client Solutions verantwoordelijk was voor het onderhouden van bestaande klantrelaties en het aantrekken van nieuwe opdrachtgevers in meer dan 40 landen.

Verdere online innovatie hoog op de agenda

Naast SearchMonster brengt Monsterboard dit jaar nog meer online innovaties op de markt. Zo lanceert het recruitmentplatform in mei Monster Studios, een app waarmee recruitment en HR teams gemakkelijk en snel videovacatures kunnen opnemen, bewerken en publiceren via hun smartphone.