Verpleegkundigen kiezen massaal voor zon en strand tijdens vakantie

Verpleegkundigen kiezen massaal voor zon en strand tijdens vakantie
Den Haag, 21 mei 2019 – Maar liefst 60% van de verpleegkundigen en verzorgenden geeft hun vakantiegeld ook daadwerkelijk uit aan vakantie. De voorkeur gaat uit naar een zonnige bestemming, waar ze het liefst relaxen op het strand of bij het zwembad. Een welverdiende vakantie vieren ze het liefst in Nederland, gevolgd door Griekenland en Spanje als populaire vakantiebestemmingen. Dit blijkt uit een online survey van uitzend- en thuiszorgorganisatie HappyNurse naar de vakantievoorkeuren van zorgprofessionals*.

Het vakantiegeld wordt los van een daadwerkelijke vakantie (60% van de zorgprofessionals) ook regelmatig gebruikt om te sparen (44%) of om het huis op te knappen (30%). Naast de zonvakantie (41%) is de actieve vakantie (25%) of kamperen (15%) populair. Van de verpleegkundigen die op vakantie gaan verblijft een derde het liefste in een hotel of appartement. Het all-inclusive resort en de camping staan op een gedeelde tweede plaats. Daarentegen kiezen ook veel verpleegkundigen en verzorgenden ervoor om hun vakantie actief te besteden door te wandelen of te fietsen (29%). Zorgmedewerkers zijn verder praktisch ingesteld, want meer dan de helft van de ondervraagden geeft aan alleen de hoognodige basics mee op vakantie te nemen.

Top 5 soorten vakanties
  1. Zonvakantie
  2. Actieve vakantie
  3. Kampeervakantie
  4. Motor/autovakantie
  5. Stedentrip

Top 5 populairste vakantielanden onder verpleegkundigen
De meerderheid van de zorgprofessionals gaat nog altijd in Nederland op vakantie, de rest kiest voor een bestemming binnen Europa en slechts een heel klein deel besluit buiten Europa de vakantie door te brengen. De populairste vakantielanden onder verpleegkundigen zijn na Nederland Griekenland, Spanje, Italië en Frankrijk. De meeste mensen gaan op vakantie met hun partner (35%) of met hun gezin met kinderen (40%). Ook verkiezen de ondervraagden de auto (42%) als favoriete vervoersmiddel boven het vliegtuig (25%)

Top 5 vakantielanden
1. Nederland
2. Griekenland
3. Spanje
4. Italië
5. Frankrijk

Extra handen nodig in de zomervakantie
Marijke Horstink, directeur HappyNurse licht toe: “Zoals ook uit deze enquête blijkt is de zomervakantie voor ons hoogseizoen, met extra aanvragen van zorginstellingen voor tijdelijk zorgpersoneel. Onze vestigingen door heel Nederland zijn hier gelukkig op voorbereid. Een aantal van onze eigen Happy Nurses willen meer werken, maar we zijn ook in contact met zorgprofessionals die naast hun huidige baan in de zorg ook bij HappyNurse aan de slag willen gaan. Daarnaast voeren we gesprekken met verpleegkundigen, verzorgenden, leerlingen in de zorg en studenten geneeskunde die willen bijleren en -verdienen. Met goede begeleiding en een strak inwerktraject kunnen zij inspringen waar nodig. Zo doen we er alles aan om aan de hoge vraag in de zomer te voldoen!”