Mis het niet: Nationale Vuurwerk met muzikale begeleiding van Rotterdams Philharmonisch Orkest

Rotterdam, 24 december 2018 – Het is bijna zover: volgende week vindt tijdens Oudjaarsnacht de grootste en meest spectaculaire vuurwerkshow van Nederland plaats: Het Nationale Vuurwerk op de Erasmusbrug in Rotterdam. Dit jaar is de twaalfde editie en het belooft extra bijzonder te worden. De vuurwerkshow, gepresenteerd door Ruben Nicolai, wordt namelijk begeleid door het Rotterdams Philharmonisch Orkest (RPhO) dat hiervoor een speciale compositie heeft opgenomen. Ook zal de klok tijdens het aftelmoment levensgroot geprojecteerd worden op De Rotterdam, een van de meest iconische gebouwen in de stad.

Initiatiefnemers en organisatoren van het Nationale Vuurwerk Fjuze en JMR zijn hard aan het werk om er een onvergetelijke avond van te maken. Het vuurwerk wordt afgestoken vanaf de brug en een ponton, en is vanaf de kades rondom de Erasmusbrug vrij toegankelijk te bekijken. Dit jaar wordt voor het eerst ook een feest georganiseerd in een grote tent aan de kade. Hier sta je tijdens de jaarwisseling op de allerbeste plek van Rotterdam. De tent heeft aan één plek een glazen wand waardoor je letterlijk vooraan staat bij het Nationale Vuurwerk en de spectaculaire show vanaf de eerste rang kunt zien. Voor het feest zijn online nog kaarten beschikbaar.

Tienduizenden bezoekers
Ook dit jaar worden er weer tienduizenden bezoekers verwacht die samen aftellen naar 2019. De muziek van het Rotterdams Philharmonisch Orkest wordt langzaam opgebouwd naar het moment van 00.00 waarop het vuurwerk losbarst en samen met de muziek met een climax het nieuwe jaar inluidt. Dit moment zal live te volgen zijn op de RTL-kanalen RTL 4, RTL 5, RTL 7 en RTL 8. Eerder die avond wordt voor het tweede jaar op rij ook het Nationale Kindervuurwerk afgestoken om 19.10. Het NOS Jeugdjournaal doet live verslag vanaf de locatie van het Nationale Kindervuurwerk.