Nieuw jaar, nieuwe kansen! Zo vind jij in 2019 een nieuwe baan

Monsterboard geeft vijf tips

Amsterdam, 28 december 2018 – Het jaar zit er bijna op en over een paar dagen breekt 2019 aan. Een nieuw jaar, en dus nieuwe kansen! Ook op werkgebied. Ben je eigenlijk niet zo happy met je huidige baan, wil je al een tijd je droom achternagaan of ben je gewoon toe aan een nieuwe uitdaging? Dit is het moment om van baan te wisselen! Monsterboard geeft 5 tips hoe je in 2019 de baan vindt die je verdient.

  1. Beschrijf of visualiseer wat je wilt. Het is heel belangrijk om eerst goed helder te hebben wát je precies zoekt in een baan. Schrijf dit voor jezelf op of, als je dat makkelijker vindt, visualiseer het met bijvoorbeeld een moodboard. Als je duidelijk hebt wat je wilt dan kun je ook veel gerichter zoeken naar een nieuwe baan!
  2. Werk je cv bij. Heel belangrijk: zorg voor een volledig, verzorgd en up to date cv. Het is vaak de eerste indruk die een nieuwe werkgever van je krijgt, dus die moet goed zijn! Hier vind je tips voor het perfecte cv.
  3. Check je social media. Google jezelf en kijk hoe je profielen op Facebook, LinkedIn en Instagram zichtbaar zijn. Hoe leuk foto’s van geweldige feestjes ook zijn, ze zijn misschien niet zo geschikt voor de ogen van een potentiële werkgever. Ook belangrijk om je LinkedIn goed te checken en eventueel aan te vullen met relevante info, of beoordelingen en endorsements vragen in je kennissenkring. Je kunt ervan uit gaan dat werkgevers je LinkedIn profiel gaan bekijken, dus zorg dat die er gelikt uit ziet!
  4. Maak gebruik van nieuwe sollicitatietechnieken. Video, chatbots, elevator pitches… Er zijn genoeg nieuwe sollicitatietechnieken die je kunt gebruiken om jezelf te onderscheiden van je concurrenten en die droombaan binnen te halen! Maak bijvoorbeeld een elevator pitch die je stuurt naar bedrijven waar je graag wil werken of een videosollicitatie voor die ene superleuke functie. In 2019 verwachten we dat steeds meer sollicitanten en bedrijven van deze nieuwe technieken gebruik gaan maken, dus hoe eerder jij dit doet hoe vernieuwender je overkomt!
  5. Upload je cv. Je kunt natuurlijk zelf actief op zoek gaan naar een nieuwe baan, maar het kan ook lonen om je cv te uploaden op recruitmentplatforms zoals Monsterboard. Je wordt dan vanzelf gevonden en benaderd door werkgevers.

Dus, pak die kansen in 2019 en ga voor jouw betere baan!