Monsterboard lanceert Monster Studios

Amsterdam, 21 mei 2019 – Monsterboard lanceert vandaag een nieuwe app voor werkgevers: Monster Studios. Het is de nieuwste innovatieve oplossing van het bedrijf om kandidaten en recruiters met elkaar te verbinden zodat er een betere match ontstaat. Met de app kunnen recruitment- en HR-teams gemakkelijk en snel videovacatures opnemen, bewerken en publiceren via hun smartphone. De toevoeging van video in een vacature maakt het enerzijds voor recruiters en HR managers mogelijk om de voordelen van de vacature, de persoonlijkheid van de werkgever en de bedrijfscultuur beter over te brengen op werkzoekenden. Anderzijds geeft de app kandidaten waardevolle informatie over de functie en werkomgeving.

Werkgevers downloaden de gratis Monster Studios app waarmee je video’s kunt opnemen. In een video kan een werkgever niet alleen vertellen of laten zien wat een vacature inhoudt, maar ook laten zien hoe de werkplek eruit ziet of een toekomstige collega aan het woord laten. Vervolgens kun je de video met één druk op de knop toevoegen aan een vacature op Monsterboard. Zo kunnen werkgevers binnen enkele minuten een professionele videovacature publiceren.

Toename in aantal sollicitaties
“Videovacatures brengen een werkplek echt tot leven, laten het bedrijf en de werknemers goed zien en creëren een persoonlijke band tussen werkgever en kandidaat”, licht Jort Wassenaar, Managing Director Monsterboard, toe. “Werkzoekenden lezen in vacatures liever geen grote stukken tekst meer, zeker niet op hun mobiele telefoon. Video biedt bedrijven de mogelijkheid om een compleet beeld te geven van een baan, wat uiteindelijk zorgt voor een betere match tussen kandidaat en werkgever.”

Eind 2018 is Monster Studios gelanceerd in de Verenigde Staten. Begin 2019 namen 100 klanten in de VS en meer dan 200 klanten in Europa deel aan een bèta-programma om de app te testen. In de VS zijn al meer dan 200 videovacatures gemaakt en geplaatst via Monster Studios, waarbij er een toename in het aantal sollicitaties te zien was.

Stefan Begall, HR-directeur Zweden & EMEA bij Volvo licht toe: “We hebben ons aangemeld voor Monster Studios omdat we denken met videovacatures op te vallen ten opzichte van de concurrentie. Ook vinden we video aantrekkelijker dan tekst, kandidaten krijgen met een videovacature een veel beter idee van ons bedrijf en onze cultuur.”

Persoonlijke vacature
Wassenaar: “De feedback die we van onze klanten krijgen die deelnamen aan het bèta-programma is erg goed. Ze zijn onder de indruk van hoe makkelijk de app in gebruik is en kijken er naar uit video te implementeren in hun sollicitatieproces. We zijn ervan overtuigd dat deze innovatieve oplossing onze klanten gaat helpen om betere kandidaten te vinden voor hun openstaande vacatures. Werkgevers weten alleen niet goed hoe ze een videovacature moeten maken of hebben de tools niet. Met Monster Studios maken we het opnemen en publiceren van een videovacature voor iedere werkgever mogelijk.”

De Monster Studios app is gratis te downloaden voor Apple iPhone in de VS, het Verenigd Koninkrijk, Italië, Zweden, Frankrijk, Nederland, Canada en Duitsland. Voor Ierland, België, Luxemburg, Zwitserland, Oostenrijk, Spanje, Tsjechië en Finland is de app beschikbaar aan het einde van mei 2019. Monster Studios is daarnaast eind deze maand ook te downloaden via Android.