NOWJOBS en Nostradamus ICT sluiten strategisch partnership

Fotobijschrift NOWJOBS en Nostradamus ICT sluiten strategisch partnership
Utrecht, 9 maart 2021 – Online bemiddelingsplatform NOWJOBS gaat samenwerken met Nostradamus, ontwikkelaar van software voor prognoses, planning en urenregistratie in de horeca. Dankzij deze samenwerking krijgen (middelgrote tot grote) horecaondernemingen direct online toegang tot de talentpool met bijverdieners van NOWJOBS, zonder verdere tussenstappen. Tijdelijke onderbezetting kan daarmee beter voorkomen worden.
 
Het door Nostradamus ontwikkelde planningssysteem dat systemen voor salarisadministratie, kassa en reservering koppelt, wordt nu al gebruikt door diverse middelgrote en grote horecaondernemingen, waaronder Van der Valk, grote strandpaviljoens en hamburgerketen Burger King. Al voor de coronacrisis was er sprake van krapte op de markt van kwalitatief hoogwaardig horecapersoneel, in het bijzonder keukenpersoneel.
 
Nostradamus-directeur Peter van der Zwan verwacht dat dit na een eventuele versoepeling van de coronamaatregelen deze zomer, alleen nog maar erger zal worden. Van der Zwan: “We weten dat veel flexibele horecamedewerkers inmiddels zijn overgestapt naar andere werkgevers in de logistiek of supermarkten, die gedurende de lockdown veel extra mensen konden gebruiken. Vandaar dat de samenwerking met NOWJOBS voor de hand lag. Met Nostradamus als cockpit krijgen onze ondernemers straks snel toegang tot een nieuwe pool van bijverdieners en werkstudenten.”
 
Extra aanvulling op basis-pool
NOWJOBS werkt in België al langer samen met aanbieders van planningstools, zegt Country Manager van NOWJOBS Nederland Reinier Vastenburg. In Nederland is daarvoor als eerste Nostradamus benaderd omdat dit bedrijf vooral de grotere horecazaken bedient. Hij benadrukt dat er geen sprake is van een fusie tussen beide spelers. “We gaan uit van ieders kracht. Nostradamus zijn kracht is het doorgronden van processen in de horeca om die vervolgens te automatiseren, onze kracht is het uitzenden van tijdelijk personeel via een hypermodern platform. Als je die twee werelden optimaal elkaar laat versterken creëer je een gouden combinatie.”
 
Ook Van der Zwan benadrukt dat Nostradamus geheel onafhankelijk blijft en het aan de horecaondernemer is om te bepalen of hij of zij gebruik wil maken van de NOWJOBS talentpool. “We bieden de ondernemer een extra aanvulling op zijn basis-pool. Zonder dat deze eerst een uitzendbureau hoeft te bellen, alles gewoon direct online vanuit de Nostradamus-tool die hij toch al gebruikt. Maar de keuze om dat te doen ligt geheel bij de ondernemer zelf, conform onze bedrijfsfilosofie.”
Tekst gaat verder onder de afbeelding
NOWJOBS en Nostradamus ICT sluiten strategisch partnership
Voorsorteren op drukte
Hoewel de eerste plannen voor samenwerking al dateren uit december 2019, is de uitwerking vertraagd door het uitbreken van de coronacrisis. Niettemin ligt er een nu een werkend product, waar volgens Dennis Lustig van Pieq komende zomer wel eens veel vraag naar zou kunnen komen. Pieq is een officiële businesspartner van Nostradamus, die verantwoordelijk is voor het daadwerkelijk genereren van nieuwe business, en het de facto uitrollen van de software bij de horecabedrijven. Lustig zegt: “Grote klanten zijn nu alweer op zoek naar mensen, want als straks de horeca onder voorwaarden weer opengaat, verwachten ondernemers een periode van grote drukte. Vakantie in eigen land zal wederom trending zijn en de terrassen zullen vol zitten. Met name in de tweede lockdown hebben bedrijven veel flexkrachten laten gaan, dus de bemensing zou dan nog wel eens een probleem kunnen worden, zeker als dat kwalitatief goed personeel moet zijn.”
 
Vastenburg zegt er niettemin klaar voor te zijn. “Juist in een periode van grote onzekerheid en stress over wat er gaat gebeuren, kunnen wij met gereguleerde flexibele arbeid uitkomst bieden. Op basis van onze automatische matching stellen wij direct de drie best passende kandidaten voor, inclusief reviews van eerdere opdrachtgevers. Dat kan ondernemers met een gat in het bezettingsrooster enorm ontlasten. Onze verwachtingen zijn dan ook hoog gespannen!”