PR Consultant

Team De Bruijn PR aan het werk

De Bruijn PR staat altijd open voor sollicitaties voor de rol van PR Consultant – van junior tot senior. We nodigen je vooral uit om contact met ons op te nemen als je een voorliefde hebt voor communicatie, taal en/of marketing en je verder wilt ontwikkelen in het PR vak.

Waar zijn we naar op zoek?

Als je al wat of juist veel ervaring hebt, dan is dat een enorme pré. We worden blij van goede sparringpartners voor de rest van het team en iemand die precies weet wat er in het dagelijkse nieuws, de media en op social gebeurt. We houden van mensen die van aanpakken weten en het leuk vinden om in een klein vast team en samen met onze PR freelancers en copywriters te werken voor mooie opdrachtgevers.

Wie zijn wij?

Wij zijn een jong PR bureau in Amsterdam-Noord, gestart in 2016 maar met een berg ervaring voor opdrachtgevers in heel uiteenlopende sectoren, van food tot aan tech. We werken voor zowel kleine als grote organisaties en creëren nieuwswaardige verhalen voor iedere relevante doelgroep. Daarvoor gebruiken we een mix van klassieke mediarelaties en online dialoog via media, bloggers en influencers.

Werken bij De Bruijn PR is daarom heel divers en geen dag is hetzelfde. Zo kun je het ene moment bezig zijn met influencers benaderen over een nieuwe chocolade smaak, bezoek je de volgende dag een groentefabriek om input te vergaren voor content en begeleid je op weer een ander moment RTL Boulevard tijdens een persevent. Een brede interesse is dus zeker een belangrijke voorwaarde! Kijk voor een indruk van De Bruijn PR, onze werkzaamheden en het team vooral op onze website en onze social kanalen!

Bovendien zijn wij lid van internationaal PR netwerk IPREX: een wereldwijd platform met 96 PR bureaus over de hele wereld. Dit betekent dat wij regelmatig voor internationale opdrachtgevers werken, maar ook dat je de beschikking hebt over meer dan 1.250 ‘collega’s’ wereldwijd waar je altijd bij terecht kan voor inspiratie en informatie. We komen meerdere keren per jaar samen met alle bureaus op een locatie in Europa, waarbij er één bijeenkomst is speciaal voor medior en senior consultants. Zo zijn twee van onze consultants in 2022 naar Helsinki in Finland afgereisd. Reizen en het ontmoeten van andere PR adviseurs, van de USA tot Australië, behoort dus ook tot de mogelijkheden.

Wat kun je verwachten?

Er liggen bij De Bruijn PR volop kansen om je te ontwikkelen en je eigen pad uit te stippelen. We staan altijd open voor een gesprek als je interesse hebt in werken bij De Bruijn PR. Of het nu als stagiair, trainee, junior of medior PR consultant is. In je functie krijg je veel vrijheid en werk je samen in een team voor een eigen portefeuille met opdrachtgevers. Wij bieden een marktconform salaris, je kunt deels  thuiswerken, en we hebben een mooie en gezellige werkplek in Amsterdam-Noord op het NDSM terrein waar we regelmatig samen borrelen, lunchen, of een potje Pacman spelen op onze Arcadekast.

Wat doe je als (medior) PR Consultant?

 • Je bent het dagelijkse aanspreekpunt voor jouw klanten
 • Je maakt samen met de directie of senior consultant PR voorstellen en adviseert je klanten over de inzet van PR
 • Je voert de plannen uit samen met de mensen in je team
 • Je onderhoudt contacten met media en belangrijke influencers en weet ze steeds weer te interesseren in nieuws van onze klanten
 • Maken en verzenden van persberichten en persuitnodigingen
 • Rapporteren van PR berichtgeving in clipping overzichten i.s.m. stagiair of junior
 • Het maken van contentkalenders voor de social media accounts van meerdere opdrachtgevers
 • Je dagen zijn nooit hetzelfde en je bent vooral veel aan het mailen, bellen en een combinatie van alle werkzaamheden die hierboven staan!

Wij zoeken iemand die:

 • Bij voorkeur een HBO of WO communicatie opleiding heeft afgerond, maar we staan ook open voor iemand met een andere studieachtergrond die een voorliefde voor of ervaring in de marketing of communicatie heeft
 • In Amsterdam of omgeving woont
 • Minimaal 32 uur wil werken
 • Een vlotte pen heeft en uitstekende schriftelijke en mondelinge uitdrukkingsvaardigheden, bij voorkeur ook in het Engels om onze internationale klanten te woord te kunnen staan
 • Van aanpakken houdt en eager is om het PR vak verder te ontdekken en volop mee te denken op klanten en over de koers van het bureau
 • Goed is in het hoog houden van meerdere ballen tegelijk voor onze opdrachtgevers
 • Het leuk vindt om in een team te werken, ons motto is: ‘waarom moeilijk doen als het samen kan’

Nieuwsgierig geworden?

Solliciteer dan nu en stuur je motivatie en cv naar ons toe. We gaan graag met je in gesprek om te beoordelen of een PR rol bij ons bureau misschien iets voor jou is! Stuur je motivatie en CV naar Marianne de Bruijn via marianne@debruijnpr.nl. Voor aanvullende informatie kun je contact opnemen via 020-2440075.