Team van gepassioneerde vrijwilligers lanceert platform Gezondeten.nl

Team van gepassioneerde vrijwilligers lanceert platform Gezondeten.nl
Amsterdam, 17 mei 2021 – Een team van gepassioneerde vrijwilligers, waaronder diëtisten, voedingsdeskundigen en voedingswetenschappers, lanceert het nieuwe platform Gezondeten.nl. Door de oneindige stortvloed aan informatie en meningen over gezonde voeding, diëten en leefstijlen, raken veel Nederlanders het spoor bijster en weten ze niet meer wat nu écht gezond is. En dat terwijl er veel behoefte is aan informatie over gezonde voeding, vooral sinds het coronavirus er is. Het team van Gezondeten.nl maakt zich daarom sterk voor een gezonder Nederland door wetenschappelijke informatie over voeding op een toegankelijke en begrijpelijke manier te delen.
Wekelijks beantwoorden de deskundigen meer dan 100 inkomende vragen van bezoekers. Op het platform kunnen bezoekers ook terecht voor de laatste ontwikkelingen op het gebied van voeding en meer informatie vinden over voeding en gezondheid in de verdiepende artikelen.
 
“Persoonlijk vond ik het lastig om online duidelijke en concrete antwoorden te vinden op vragen over voeding. Er is genoeg informatie te vinden, maar deze is vaak onvolledig, tegenstrijdig of ingewikkeld beschreven. En dat is precies waar wij nu verandering in brengen, aldus Martijn Pothof, initiatiefnemer van Gezondeten.nl. Hij vervolgt: “Door toegankelijke en eenduidige informatie over gezond eten aan te bieden, willen we mensen inspireren om gezonder te eten. We hebben een groot team van ongeveer 25 deskundigen die bijdragen aan onze belangrijke missie. In de korte periode dat we live zijn, hebben we al 1600 vragen beantwoord. Voorbeelden daarvan zijn: ‘Zijn groentechips gezonder dan gewone chips?’ En: ‘Is een diepvriesmaaltijd net zo gezond als een verse bereide maaltijd?’
Terry Schouten is een van de voedingsdeskundigen in het team van Gezondeten.nl: “Wat het platform zo uniek maakt, is dat je alle informatie over voeding en gezondheid op één plek kunt vinden. Je kunt er zelf vragen stellen, antwoorden op vragen van anderen lezen of meer leren over een specifiek onderwerp. Daarnaast bieden we gezondheidstools aan waarmee je je BMI, caloriebehoefte of een gezond gewicht kunt berekenen. En dat alles in begrijpelijke taal. Zo geven we mensen de handvatten die ze nodig hebben om de gezonde keuze te maken.”
Gezondeten.nl is met name bedoeld voor consumenten met vragen over voeding, maar ook heel handig als informatiebron voor zorgprofessionals.