Nieuw platform ‘Wij zijn de boekmakers’ helpt auteurs met het realiseren van hun boek

Wij zijn de boekmakers
Rotterdam, 3 mei 2021 – Het nieuwe platform Wij zijn de boekmakers helpt auteurs met het op de markt brengen van een boek zonder dat daarbij een uitgever betrokken is. De auteur schrijft het boek zelf, maar kan wel rekenen op een professioneel team met een redacteur, een projectleider, een vormgever, een fotograaf, een PR-strateeg en een drukker om te faciliteren bij het realiseren van zijn of haar droom: het uitbrengen van een boek.
 
Liselore van der Zweth, redacteur en tekstschrijver en Cor de Graag, ondernemer en zelf auteur van het boek Ondernemers zijn net mensen, zijn de initiatiefnemers van het platform. Zij startten Wij zijn de boekmakers uit een grote voorliefde voor boeken en de sterke overtuiging dat er in Nederland nog steeds te veel invloed is van uitgevers op het succes van auteurs en hun boeken. Cor de Graag licht toe: “Bottom line gaat het in Nederland nog steeds om het bemachtigen van het oké-stempeltje. Hoewel velen het dapper, stoer of cool vinden als je een boek in eigen beheer uitgeeft, word je in schrijversland toch al snel ingedeeld in de categorie hobby-auteur. Dat vinden wij onterecht en zonde, want met professionele hulp kan iedereen een boek maken.”
 
De macht van uitgeverijen
In Nederland besluit een uitgever dus vaak of een boek goed genoeg is. Gelukkig springen er tegenwoordig uitgevers in het gat dat de grote bekende spelers laten liggen. “Maar wij durven het aan om minder bekende of niet bekende schrijvers een kans te bieden zonder de rol van uitgever te pakken. Dat is precies wat Wij zijn de boekmakers wil realiseren voor onze auteurs,” aldus de Graag
 
De Graag vertelt over het maken en lanceren van zijn boek: “Zelf ben ik het levende bewijs dat je met succes in eigen beheer een boek uit kunt geven. Met mijn boek Ondernemers zijn net mensen heb ik bewezen dat het wél kan. Voor mijn boek behaalde ik mooie publiciteit in zowel landelijke als regionale media. Wat ik heb gerealiseerd, is ook voor andere schrijvers mogelijk.”
 
Voor meer informatie en de tarieven van Wij zijn de boekmakers, kijk op https://wijzijndeboekmakers.nl/