Actief Nederland start Werving & Selectie label Actief Select

Actief Nederland start Werving & Selectie label Actief Select
Breda, 28 januari 2021  – Vanwege een groeiende vraag heeft Actief Nederland de Werving & Selectie dienstverlening ondergebracht in het nieuwe label Actief Select. Het W&S label zal opereren naast de al bestaande uitzendlabels Actief Werkt! en Actief Techniek. Actief Select specialiseert zich in de werving van hoger opgeleide professionals en managers voor met name schaarse en specialistische functies in de sectoren logistiek en transport, industrie, detailhandel, facilitaire dienstverlening, energiebedrijven en de publieke sector. Het label opereert landelijk met een flexibel netwerk van consultants die naar kandidaten en opdrachtgevers toe gaan. 
 
Actief Select laat zien dat door persoonlijke samenwerking met kandidaten en opdrachtgevers langdurige matches worden gemaakt. Irina den Hartog, Senior Werving & Selectie Consultant licht toe: “Het is vaak zo dat door recruiters gezocht wordt naar cv’s en dat zij die cv’s weer doorsturen zonder dat er direct contact is met de mensen die het betreft. Ook hebben veel headhunters een heel directe manier van het benaderen van kandidaten. Dit wordt vaak als onbeschaamd en vervelend ervaren. Het is onze missie om kandidaten en bedrijven te laten zien dat het ook anders en vooral persoonlijker kan.”
 
Data matchen met persoonlijkheden
De recruiters van Actief Select maken de verbinding tussen opdrachtgevers en kandidaten door data te koppelen aan persoonlijkheid. De klant wil de juiste kandidaat voor de openstaande posities. Vaak zijn dat vacatures die specialistisch of schaars zijn of voor kandidaten die een sleutelpositie vervullen in een organisatie. Den Hartog: “Een nieuwe baan is een grote en spannende verandering in iemands leven. Kandidaten verlaten hun oude werkgever, niet wetende wat ze ervoor terug krijgen. Het is onze taak om een uitgebreide vacature-intake te houden met het bedrijf en vooral ook met collega’s uit het team waar de vacature is. Daarna brengen we een duidelijk en eerlijk verhaal naar de kandidaat over, zodat ze bij een overstap langdurig op hun plek zitten. We werken daarvoor met doelgroep data om zo echt te weten wat kandidaten beweegt. We besteden dus veel aandacht aan de juiste selectie van een kandidaat met de juiste skills die passen bij de vacature en de opdrachtgever.”
 
Die persoonlijke benadering is kenmerkend voor heel Actief Nederland. Het uitgangspunt is dat tevreden medewerkers de bron zijn van verrassend goede en persoonlijke dienstverlening. En dat is ook wat Actief Select nastreeft voor haar opdrachtgevers. Den Hartog: “Wij geloven dat mensen het verschil maken en moeten passen bij de doelstelling van een functie. Als de juiste mensen op de juiste plek zitten dan draagt dat bij aan het succes van de organisatie. Daarom investeren wij in relaties en kennen wij onze opdrachtgevers én kandidaten persoonlijk.”
 
Corona maakt Werving & Selectie extra uitdagend
Den Hartog: “In bepaalde sectoren, helemaal in tijden van corona, moet je behoorlijk je best doen om iemand warm te maken voor een nieuwe baan. Er is veel behoefte aan persoonlijke aandacht voor klant en kandidaat. Bij uitzenden richten we ons vooral op het feit dat er mensen nodig zijn. Bij Werving & Selectie kijken we meer naar de doelen van een organisatie, wat een bedrijf nodig heeft en wat voor type kandidaat daar dan bij past.”
 
Werving & Selectie wordt al een tijd succesvol uitgevoerd binnen Actief Nederland. Door de groeiende vraag naar de selectie van goede kandidaten, komt er met Actief Select meer focus op deze dienstverlening. Het label behaalt nu al voor bestaande opdrachtgevers een fulfilment ratio van 87%, de meeste vacatures worden binnen 45 dagen vervuld en 80% van de kandidaten die geplaatst is, werkt na een jaar nog steeds in dezelfde functie. Actief Select werkt onder meer voor grote en internationale opdrachtgevers en heeft al mooie samenwerkingen met de top 10 spelers van Actief Werkt!.