Winkelketen Arthur & Willemijn uit Amersfoort blijft ondanks crisis innoveren

Winkelketen Arthur & Willemijn uit Amersfoort blijft ondanks crisis innoveren
Amersfoort, 16 februari 2021 – Online shopping wordt vaak als onpersoonlijk ervaren, maar de in Midden-Nederland actieve Arthur & Willemijn bewijzen het tegendeel. De ondernemers focussen al meer dan 40 jaar op persoonlijk advies en passen hun concept nog meer aan deze tijd aan met online stylisten die zonder algoritmes maar met kennis en kunde dames adviseren over hun kledingkeuzes. Ondanks de crisis blijft de dameswinkelketen zo toch innoveren. De ondernemers gaan het personal shopping concept op de eerste verdieping van hun pand aan de Kortegracht in Amersfoort uitrollen. Hun eerste winkel in Amersfoort op de Kamp wordt gesloten vanwege ruimtegebrek.
 
De eerste winkel van Arthur & Willemijn is gevestigd aan de Kamp, maar helaas biedt de winkel te weinig ruimte voor het nieuwe persoonlijke concept. Daarom wordt er nu afscheid genomen van het pand. Eigenaar Sander van Buiten licht toe: “Onze eerste winkel kent veel nostalgie, maar we zien dat onze klanten klaar zijn voor het nieuwe winkelen, waarbij er meer ruimte noodzakelijk is.”
 
Winkelen bij Arthur & Willemijn is uniek doordat dames op basis van pasvorm, stijl en eerdere voorkeuren worden geadviseerd over hun kledingkeuzes. Dit personal shopping concept gebeurt op afspraak en straks alleen nog maar vanaf de eerste verdieping van het pand aan de Kortegracht. “De service is heel goed en straks is ook de omgeving optimaal. We hebben vier pashokken met daglicht aan beide kanten. De ruimte is 200 m² en het shoppen gebeurt veilig”, aldus van Buiten.
 
Online stylisten en webshop
De webwinkel werd door de klanten van Arthur & Willemijn door de crisis ook meer bezocht dan anders. Doorgaans worden er op basis van een algoritme suggesties voor kleding getoond die waarschijnlijk in de smaak valt. Van Buiten reageert daarop: “Daar zit nou de crux! Wij werken niet met een algoritme, maar met de kennis en kunde van echte mensen. Ons werk is maatwerk en onze stylisten hebben alle kleding zelf doorgepast. Zij weten hoe een item valt en of het goed zal passen. Daarom werken wij met online stylisten. Je denkt dat online niet persoonlijk kan zijn, maar dat is het bij ons juist wel! We merken dat mensen het fijn vinden dat we hen goed kennen”.
 
Tijdens de lockdown is de online omzet ontzettend gestegen. Bovendien is ook het retourpercentage onder de 20% gebleven, omdat er actief wordt meegedacht met de klant en alle bestellingen door de stylisten worden na gelopen. “Er worden niet eindeloos pakketjes op en neer gestuurd in de hoop dat kleding zal bevallen. Dat is dus ook veel duurzamer,” aldus van Buiten.