Basil Lotens nieuwe Director of Sales & Revenue Oostwegel Collection

Basil Lotens
Maastricht, 19 juli 2023 – Basil Lotens is per 15 juni gestart als de nieuwe Director of Sales & Revenue bij Oostwegel Collection. In zijn nieuwe functie stuurt Lotens het sales- en revenueteam aan en bouwt hij mee aan het succes en de verdere groei van het Limburgse familiebedrijf. Met zijn internationale ervaring legt hij zich toe op het verder uitbouwen en uitdragen van de waardepropositie van de vier huizen. 
 
Lotens heeft ruim tien jaar ervaring in diverse salesfuncties, onder andere bij Starwood Hotels & Resorts en Marriott International, waarvoor hij werkte in onder andere Brussel, Qatar en Parijs. In zijn laatste functie was hij Global Sales Manager voor de Benelux, waarbij hij ook verantwoordelijk was voor Business Development en leisure. Met zijn uitgebreide ervaring en kennis van globale markttrends is hij een waardevolle toevoeging op het huidige team.
 

Vier unieke huizen

Oostwegel Collection heeft vier huizen in Zuid-Limburg: Château Neercanne, Kruisherenhotel Maastricht, Winselerhof en Château St. Gerlach. Lotens is verantwoordelijk voor de salesstrategie voor alle vier de huizen. “Het zijn indrukwekkende en unieke huizen op prachtige locaties. Ze hebben stuk voor stuk heel veel te bieden en dat maakt mijn functie enorm interessant. Van intieme bruiloft tot grote conferentie, en van een drankje aan de bar tot een sterrendiner. Gasten kunnen op ieder moment in hun leven bij één van de huizen terecht.”
 
Een belangrijk doel van het salesteam is het toevoegen van nog meer waarde voor gasten en dit ook kenbaar maken. “We doen veel op het gebied van duurzaamheid, bij alles wat we doen denken we aan onze nalatenschap. Ik kijk er naar uit om in mijn functie met ons mooie verhaal de boer op te gaan en onze missie te delen. Tegelijkertijd zijn we bezig met het aanscherpen en nog waardevoller maken van onze salesstrategie voor meetings en conferences. Denk aan het aanbieden van een gezamenlijke sportieve run door het prachtige natuurgebied rondom Château St. Gerlach, een architectuur tour door onze unieke en monumentale gebouwen of een ontspannende ademsessie om stress te verminderen. Hiermee sluiten we aan bij de behoeften in de hospitality markt.”
 

Vernieuwende salesstrategie

Camille Oostwegel, eigenaar en algemeen directeur van Oostwegel Collection, is zeer verheugd over de komst van Lotens. “Er zijn binnen ons bedrijf enorm veel mooie nieuwe ontwikkelingen. Denk aan de renovatie van de hotelkamers op Château St. Gerlach en de nieuw te openen kamers op Château Neercanne. Dat vraagt om een vernieuwende salesstrategie. Ik heb er alle vertrouwen in dat Basil daarvoor zorgt.”