Fototentoonstelling over werkgeluk in de zorg in Den Haag

Inge Wissenburg haar HappyMoment
Den Haag, 1 oktober 2019 – Op donderdag 10 oktober vindt er een foto-expositie plaats over werkgeluk in de zorg in het WTC in Den Haag. Zorgfotograaf Frank Muller heeft de geluksmomenten van twaalf verschillende zorgprofessionals uit het hele land vastgelegd in opdracht van uitzend- en thuiszorgorganisatie HappyNurse. Er is vaak aandacht voor negatieve aspecten van de zorg, maar er is ook veel moois waar te weinig aandacht voor is, stelt de organisatie. De fototentoonstelling zal een maand lang te zien zijn in het WTC in Den Haag, daarna zal de expositie rond gaan reizen door Nederland van zorginstelling naar zorginstelling.
HappyNurse heeft verpleegkundigen en verzorgenden in Nederland opgeroepen om hun persoonlijke geluksmomenten in de zorg te delen. Uit deze inzendingen zijn twaalf zorgprofessionals, waarvan één werkzaam bij HappyNurse, uitgekozen voor een fotoshoot met fotograaf Frank Muller. Muller was voorheen werkzaam in de zorg en hij is nu gespecialiseerd in zorgfotografie.

Ontroerende geluksmomenten

Een van de geëxposeerde zorgprofessionals is kinderverpleegkundige bij Ikazia Ziekenhuis, Inge Wissenburg uit Rotterdam. Ze werkt op de neonatologie afdeling. Inge licht haar geluksmoment toe: “Nieuw leven is elke keer weer een wonder. Een te vroeg geboren baby vergt veel zorg, ze zijn meestal heel klein en kwetsbaar. Als de groei goed gaat kan ik steeds meer zorg overdragen aan de ouders. Het mooiste moment is als ouders hun kleine wonder voor het eerst mogen vasthouden. Ze zijn dan zo gelukkig! Het is altijd fijn als de baby’tjes met hun ouders naar huis mogen. Daar doe ik met hart en ziel mijn werk voor.”
Inge Wissenburg haar HappyMomentFotobijschriftInge Wissenburg kinderverpleegkundige bij Ikazia ziekenhuis in Rotterdam

Werkgeluk in de zorg etaleren

HappyNurse voorziet voor zichzelf een belangrijke rol in het etaleren van werkgeluk in de zorg. Coherent aan haar visie wil de uitzend- en thuiszorgorganisatie meer aandacht voor de positieve aspecten van werken in de zorg. Marijke Horstink, oprichter en algemeen directeur van HappyNurse: “De zorg is vaak negatief in het nieuws en daardoor vergeten veel mensen hoe het écht is om elke dag voor mensen te zorgen. Want er gebeurt ook zoveel moois. Met deze fototentoonstelling willen we daarom de aandacht vragen voor de happy momenten in de zorg.” Bovendien verschijnen de twaalf bijzondere foto’s en bijbehorende verhalen in de agenda voor verpleegkundigen, die de uitzend- en thuiszorgorganisatie elk jaar uitgeeft.

Details expositie

Locatie: World Trade Center, gemeenschappelijke ruimte (bovenaan bij de roltrappen), Prinses Beatrixlaan 582, 2595 BM Den Haag
Datum: Donderdag 10 oktober 2019, van 17.00 – 18.00 uur