Nieuwe app biedt oplossing voor personeelstekort in horeca, retail en events

Na succesvolle start in België nu ook uitrol van NOWJOBS in Nederland

Na een succesvolle introductie in België in 2017 start House of HR deze week ook in Nederland met de app NOWJOBS. De gratis app biedt uitkomst voor zowel werkzoekenden die snel willen bijverdienen als voor bedrijven in de retail, horeca en eventsector die tijdelijke personeelstekorten snel moeten kunnen opvangen.
Utrecht, 26 september 2019 – Na een succesvolle introductie in België in 2017 start House of HR deze week ook in Nederland met de app NOWJOBS. De gratis te downloaden app is een digitale oplossing voor de recruitmentmarkt en biedt uitkomst voor zowel werkzoekenden die snel willen bijverdienen als voor bedrijven in de retail, horeca en eventsector die tijdelijke personeelstekorten snel moeten kunnen opvangen. De app geeft werkzoekenden en werkgevers de mogelijkheid om dezelfde dag al aan het werk te gaan of mensen aan het werk te zetten. De NOWJOBS app heeft in België al meer dan 166.000 werknemers en 6.880 bedrijven die werken met de app en bedient grote opdrachtgevers als Tomorrowland en McDonald’s.
 

Ideaal voor horeca, events en retail

NOWJOBS helpt met de app niet alleen werkzoekenden die sneller en flexibeler op zoek zijn naar een bijbaan, maar specifiek ook de horeca, retail en eventsector. In deze sectoren moeten mensen vaak heel snel ingezet kunnen worden om zieken te vervangen of om (on)verwachte piekmomenten op te vangen. Reinier Vastenburg, Country Manager NOWJOBS Nederland: “De tijden dat werkgevers alles bepaalden en werknemers klakkeloos volgden is voorbij. Flexwerken vinden jongeren prima, maar wel op hun voorwaarden. Met NOWJOBS bieden wij deze sectoren nu de kans om ‘last-minute’ tijdelijke tekorten op te vangen met bijzonder gemotiveerde werknemers.”
 

Flexibel werken en binnen een dag betaald

De NOWJOBS app geeft jongeren de mogelijkheid om snel hun gegevens en een selfie te uploaden en vervolgens direct door een aanbod van vacatures te swipen. Deze snelle manier van solliciteren was in België een schot in de roos, waardoor NOWJOBS nu de lijn doortrekt met de lancering van de app in Nederland. In het begin zullen er vooral vacatures op staan in de regio Utrecht. Dat zal snel uitgebouwd worden naar heel Nederland.
Robin Jakub, Marketing Coördinator bij NOWJOBS en zelf net afgestudeerd: “Vaak hebben studenten en jongeren nu geld nodig om lastminute festivaltickets te kopen, een onverwacht reisje te boeken of om allerlei leuke dingen te doen. Onze app stelt hen in staat om snel en op hun smartphone door het aanbod van tijdelijke jobs te swipen en nog ergens te gaan werken.” NOWJOBS speelt met de nieuwe app naadloos in op de steeds nadrukkelijkere flexibilisering van de arbeidsmarkt. Bijna de helft van de jongeren combineert hun studie met één of meerdere bijbaantjes. “Binnen deze generatie staan flexibiliteit en vrijheid centraal. Zij willen werken waar en wanneer zij willen. Met NOWJOBS kunnen wij dat bieden. Je kunt dezelfde dag al aan de slag en een dag later is je loon al binnen”, aldus Vastenburg. Naast snelheid en flexibiliteit is ook de administratie goed geregeld. De app voorziet in de mogelijkheid om direct en digitaal een duidelijk arbeidscontract te maken en de bijverdieners de volgende werkdag al uit te betalen.