Hessing Supervers neemt uienverwerker Peter CV over

Kwaliteits- en capaciteitsverbetering door aparte productielocatie voor uien

Hessing uien
Zwaagdijk-Oost, 9 oktober 2019 – Hessing Supervers, een van Nederlands grootste leveranciers van vers gesneden groente en fruit, kondigt de overname aan van de firma Peter CV, een uienverwerker in de Gemeente Dinteloord, Noord-Brabant. De overeenkomst voor de overname is deze week door beide partijen ondertekend. Uienspecialist Peter CV levert gesneden uien aan diverse opdrachtgevers, waaronder een grote quick service restaurantketen, en hanteert een hoge kwaliteitsstandaard. Beide partijen maken geen financiële details van de transactie bekend.
 
De firma Peter CV (jaaromzet ruim € 9 Miljoen, 30 vaste medewerkers) zal onder de paraplu van Hessing zelfstandig opereren. De medewerkers van Peter CV blijven werkzaam op de productielocatie in Dinteloord. Ook de twee huidige directeuren zullen aanblijven ten behoeve van de continuïteit en het behoud van kennis en ervaring. Met de overname haalt Hessing de productiefaciliteiten in huis om uien op een separate plek te produceren.

Focus op productgroep uien

Frank Hessing, Algemeen Directeur van Hessing: “We kunnen door deze belangrijke overname een flinke kwaliteitsverbetering van producten met ui bewerkstelligen. Peter CV kan, door zijn specialisme in uien, efficiënter en verser produceren. Het schillen van de uien in Dinteloord levert een forse winst in versheid op en zo ook een kwaliteitsverbetering in onze eindproducten met ui. Daarbij past de overname goed in onze strategie waarbinnen altijd aandacht is voor verdere kwaliteitsverbetering. De kracht van de huidige Peter CV-organisatie is de focus op één product. De separate productie van uien willen we daarom ook in stand houden.”