INZICHT gaat verder als Brandgurus

Amsterdam, 24 januari 2019 – INZICHT Brand & Business Consultancy verandert haar naam in Brandgurus. Het Amsterdamse bureau, dat zich de afgelopen 14 jaar van positioneringsconsultancy ontwikkelde tot een full service reclamebureau, gaat hiermee terug naar haar roots en richt zich in de toekomst volledig op positioneringsstrategie en propositieontwikkeling.


Brandgurus helpt organisaties vooral met het creëren van merkvoorkeur. Julian Stevense, eigenaar van Brandgurus licht toe: “Veel merken zijn zoekende in dit tijdperk van transformatie. Ze zijn op zoek naar een ervaren gids, een brand guru, die hen helpt hun onderscheidende merkeigenschappen te onderkennen en de noodzakelijke voorkeurspositie bij de klant te creëren. Met ons team van ervaren merkexperts begeleiden wij merken tijdens deze journey, zowel op het gebied van internal als external branding.

Julian Stevense - eigenaar van Brandgurus

“Ieder bureau zal zeggen dat hun dienstverlening uniek is, dat is tenslotte waar positioneren om draait”, aldus Stevense. “Maar onze focus op het probleem in plaats van de oplossing is toch zeldzaam te noemen in dit vakgebied. Dat is overigens geen trucje. Ik heb er zeven jaar geleden al een boek over geschreven: ‘Probleemdenken’ en het is ook de subtitel van mijn laatste boek ‘De perfecte positionering; Stop denken in oplossingen, start denken in problemen.’ Omdat merken tegenwoordig met steeds meer problemen worden geconfronteerd, zowel intern als extern, werd het tijd om ons volledig op deze brand consultancy te gaan focussen.”

Denken in problemen in plaats van oplossingen
Brandgurus wil merken laten zien welke problemen tussen hen en de gewenste voorkeurspositie instaan. Het bureau lost deze problemen vervolgens samen met haar opdrachtgevers op. Het bureau werkt met een vast team van vier professionals en een flexibele schil van externe specialisten voor onder meer Douwe Egberts, Bruynzeel, merci, Smilegummi, Pickwick en Lundia. Brandgurus is gevestigd in Amsterdam-Zuid.