Vacatures in Sales, IT en Administratie meest bekeken in 2017

Grondstewardess meest populaire vacature op Monsterboard.nl

Amsterdam, 14 december 2017 – Vacatures in Sales en IT werden het meest bekeken op recruitment platform Monsterboard het afgelopen jaar. Ook administratieve en secretariële functies en banen in Finance, Logistiek en Techniek werden veel bezocht op de vacaturesite. Ook blijkt uit de data van Monsterboard dat vooral banen op luchthaven Schiphol in de smaak vielen bij werkzoekenden; vacatures voor platformmedewerker en grondstewardess staan beide in de top 10. Ook een baan als bierproever bij een grote brouwerij scoort hoog in de lijst van meest bekeken banen op Monsterboard in 2017.

Top 8 functiecategorieën

 1. Sales
 2. IT/Software Development
 3. Administratief/Secretarieel
 4. Accounting/Financieel
 5. Logistiek
 6. Techniek
 7. Klantenservice
 8. HR/Personeelszaken

Top 6 van meest bekeken vacatures

 1. Grondstewardess op Schiphol
 2. Bijbaan als vulploegmedewerker supermarkt
 3. Administratief medewerker bij een bank
 4. Horeca medewerker ziekenhuis
 5. Platformmedewerker Schiphol
 6. Bierproever bij een brouwerij

Veel kansen in sectoren met tekorten
Sander de Bruijn, Marketing Directeur van Monsterboard: “Werkzoekenden lijken goed te weten in welke sectoren de kans op een baan het grootst is, want vacatures in die branches worden ook het vaakst bekeken. Ook volgend jaar zullen er door schaarste in IT, Sales en Logistiek weer heel veel kansen liggen voor mensen die op zoek zijn naar een eerste baan of een nieuwe uitdaging. Werkzoekenden kunnen deze vacatures op de mobiele Monsterboard app heel gemakkelijk bekijken en hun voorkeuren instellen op brancheniveau. En bij interesse in een specifieke functie met een swipe naar rechts direct solliciteren.”

Over Monsterboard
Monsterboard is onderdeel van Monster Worldwide, Inc. Monster is al ruim 20 jaar wereldwijd actief in meer dan 40 landen en marktleider in het succesvol verbinden van mensen en bedrijven om ze te helpen aan een betere baan of het beste talent. Monsterboard is pionier in de recruitmentindustrie met geavanceerde technologie in carrièremanagement, recruitment en talentmanagement en biedt een breed scala intelligente, digitale, sociale en mobiele oplossingen aan. Monsterboard is in Nederland top 3 speler in de markt van recruitment websites in de branches ICT, Techniek en Commerciële functies.

3 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *