Werkgeluk: je moet als werkgever een beetje meebewegen!

Het is de week van het werkgeluk

Blog werkgeluk team De Bruijn PR werkgever

Het is de week van het werkgeluk. Ik wist tot voor kort eerlijk gezegd niet dat deze week bestond, maar ik vind werkgeluk wel een belangrijk onderwerp, dus ik omarm deze week graag met een blog. Als eigenaar van een PR bureau, probeer ik er alles aan te doen om mijn twee vaste medewerkers (nu vanaf januari dit jaar in dienst) gelukkig te houden.

Alhoewel het voor sommige werkgevers al een vanzelfsprekendheid is om aandacht te geven aan de dingen die werknemers belangrijk vinden, is dat ook voor veel werkgevers nog helemaal niet zo. Niet per se handig in de krappe arbeidsmarkt waarin werkgevers de grootste moeite hebben om personeel te vinden en vooral ook vast te houden. Daarom vind ik het mooi om te zien dat meerdere van mijn opdrachtgevers, ontzettend veel doen voor het werkgeluk van hun medewerkers of juist werkgevers stimuleren om een zo goed mogelijke werkgever te zijn.

Ik vind het mooi om te zien dat meerdere van mijn opdrachtgevers, ontzettend veel doen voor het werkgeluk van hun medewerkers of juist werkgevers stimuleren om een zo goed mogelijke werkgever te zijn.

Drie mooie voorbeelden waar De Bruijn PR met veel plezier voor werkt:

1) Happy Nurse. Happy Patient
De naam zegt het eigenlijk al. HappyNurse is ervan overtuigd dat als zij gelukkige verpleegkundigen in dienst hebben dit uiteindelijk ook leidt tot betere zorg. HappyNurse is een landelijke thuiszorginstelling en uitzendbureau voor verpleegkundig en verzorgend personeel. De organisatie gelooft dat de Nederlandse zorg beter kan en moet. De oplossing ziet zij in het zorgen dat de Nurse Happy is door (zijn of) haar kwaliteit en kracht beter te benutten, de ruimte en faciliteiten te bieden om beter te worden in het vak en haar in te zetten waar zij het beste tot haar recht komt, zodat zij met échte aandacht kan zorgen voor haar patiënten. Hun missie is dan ook: Happy Nurse. Happy Patiënt. Mooi toch?

2) Great Place to Work
Best Workplaces zijn organisaties waar medewerkers vertrouwen hebben in de mensen waarvoor en met wie ze werken, trots zijn op wat ze doen en plezier hebben met collega’s. Organisaties mogen zich een Best Workplace noemen als zij hoog genoeg scoren op het medewerkersonderzoek en de evaluatie van het werkgeversbeleid. De top 10 van Best Workplaces per categorie (Multinational, Large, Medium en Small) wordt in maart 2019 opnieuw bekend gemaakt door Great Place to Work. Ook bestaat de titel: Great Place to Work Certified, waarmee een organisatie direct erkend kan worden. Hiermee kan een organisatie direct aan de buitenwereld laten zien hoe goed ze het doen als werkgever. En werkzoekenden en werknemers kunnen een goede werkgever hier op hun beurt aan herkennen! Great Place to Work is de internationale partner voor organisaties in hun ontwikkeling naar een goede werkgever. Lees meer over Great Place to Work.

3) Actief Werkt! Uitzendbureau
In de huidige krappe arbeidsmarkt zijn flexkrachten belangrijker dan ooit. Jaarlijks vult de uitzendbranche maar liefst 10% van de banen in Nederland, in totaal gaat dat om 800.000 banen. Uitzendbureau Actief Werkt! vindt dat flexkrachten voor deze bijdrage de waardering moeten krijgen die ze verdienen en organiseert daarom voor het tweede jaar op rij de landelijke verkiezing voor de beste flexkracht van het jaar. De komende periode gaat Actief Werkt! uit het totaal van ruim 6.000 eigen krachten, per regio flexkrachten nomineren. Op 8 november 2018 wordt na een stemwedstrijd een landelijke winnaar aangewezen die een jaar lang de titel Superkracht 2018 mag dragen. Hele mooie en leuke verkiezing om te volgen!

De Bruijn PR als werkgever
En hoe gaat het dan met De Bruijn PR als werkgever? So far so good, ik heb twee hele gemotiveerde proactieve en vooral gezellige dames in mijn team. Kost dat me nu zoveel moeite? Nee, valt eigenlijk wel mee, want weet je wat het mooie is? Ik word er zelf ook gelukkig van als zij lekker in hun vel zitten! Daarvoor moet ik wel een beetje meebewegen, faciliteren en vooral ook ruimte te maken voor hun ideeën en ontwikkeling. Want ik ben ervan overtuigd dat dat is waardoor medewerkers echt werkgeluk ervaren en waardoor je als organisatie uiteindelijk ook beter presteert!